Utomhusfärg

De vanligaste utomhusfärger som vi lagerför från Nordsjö listar vi här nedan.
Kontakta vår Färgbutik för mer inspiration och information.

Nordsjö utomhusfärg

En fasad med färg som börjat flagna eller fönster som skulle ha målats om för flera år sedan är inte roliga att se på, med Nordsjö utomhusfärg är det snabbt åtgärdat och den nymålade känslan kommer att infinna sig under många år. Gamla Jernboden med anor från 1850-talet är stolt återförsäljare av Nordsjö och ger dig alltid personlig service.

Ge utsidan nytt liv

Utsidan av fastigheten är viktig för helhetsintrycket, men ska också skydda fastigheten mot väder och vind. Nordsjö utomhusfärg håller hög kvalitet som skapar en vacker och skyddande yta. Nedan presenterar vi några exempel på vad som finns i sortimentet från Nordsjö inom utomhusfärg.

Nordsjö One Super Tech

Nordsjö One Super Tech är en serie med akrylfärg som kan användas vid målning av träfasader. Det är en svanenmärkt färg som både är smutsavvisande och självrengörande som dessutom ger fasaden en bra glans och är kulörbeständig under många år. Snabbtorkande och en tjock konsistens vilken ger god täckförmåga. Nordsjö One Door & Window Tech passar extra bra runt fönster och för finare snickeriarbeten.

Nordsjö Traditional

Nordsjö Traditional Exterior är en alkydoljebaserad som på ett snyggt sätt framhäver ytans trästruktur och fungerar lika bra på gamla som nya träfasader. Tinova Traditional Window är en klassisk fönsterfärg som är extra lämplig när industrilackerade fönster ska målas om.

Nordsjö Hustvätt

Fasaden kan med jämna mellanrum behöva rengöras om den exempelvis är utsatt för påväxt av mögel. Med Nordsjö Original Hustvätt blir arbetet snabbt utfört med ett riktigt bra resultat varje gång.

Stort utbud av kulörer

Nordsjö har utomhusfärger i en rad kulörer – gå på en klassisk färg eller en mer modern och vågad. Oavsett vilket material din fasad har kommer en produkt från Nordsjö att skapa en vacker och täckande yta. Vi på Gamla Jernhuset hjälper mer än gärna till att plocka fram rätt produkt till dina behov.

Självrengörande fasadfärg.

One Super Tech är vår bästa fasadfärg! Det är en självrengörande färg för målning av träfasader. Den tjocka konsistensen skapar ett färgskikt som ger extremt bra täckförmåga och kulörbeständighet. Använd One Super Tech tillsammans med Tinova Wood Base Oil och Tinova Primer Exterior så håller färgen i upp till 16 år.

 • Självrengörande fasadfärg
 • Skyddar i upp till 16 år
 • Märkt med Svanen & EU-Blomman

 

        Nordsjö one självrengörande fasadfärg

 

________________________________________

 

Snabbtorkande färg för dörr och fönster.

One Door & Window Tech är en mycket snabbtorkande färg vilket gör att du kan måla klart dina dörrar och fönster på en dag. Den unika sammansättningen gör att glans och kulörbeständigheten är betydligt bättre än traditionell fönsterfärg.

 • Snabbtorkande.
 • Behåller glans och kulör längre.

 

        Nordsjö one snabbtorkande dörr och fönsterfärg

 

_______________________________________

 

          

Grund- och täckfärg för träfasader.

Professional VX+ 2 in 1 är en kombinerad grund- och täckfärg avsedd för målning utomhus på träfasader. Professional VX+ 2 in 1 är speciellt framtagen för vårt nordiska klimat och innehåller ett unikt patenterat bindemedel som ger högre torrhalt, tjockare skikt och ett bättre skydd. Fungerar både som grund- och täckfärg på träfasader.

 • Skyddar upp till 12 år
 • Väldigt hög täckförmåga
 • Åldras utseendemässigt som en klassisk oljefärg
 • Fasad + Grundfärg i ett som sparar tid

 

          Nordsjö Tinova grundfärg & täckfärg för träfasad

 

_______________________________________

 

Olja för tryckimpregnerat trä.

Tinova UV Super Terrace är avsedd för terrasser och utemöbler av tryckimpregnerat virke. Oljan tränger väl in i underlaget och förhindrar fuktinträngning och sprickbildning. Tinova UV Super Terrace kan användas opigmenterad men som pigmenterad har den längst livslängd. Produkten skyddar mycket bra mot UV-strålar vilket gör att livslängden blir ännu längre.

 • För terrasser och utemöbler i tryckimpregnerat trä
 • Förhindrar sprickbildning
 • Skyddar i upp till 4 år
 • Innehåller UV-skydd
 • Kan brytas i olika kulörer

 

          Nordsjö Tinova olja för tryckimpregnerat trä

 

_______________________________________

 
   
   

Kontakta oss

Kontakta våra färgsäljare för råd och inspiration

Helena    0457 - 38 18 01
helena.i@gamlajernboden.se

Perra   0457 - 38 18 14
perolof.m@gamlajernboden.se