Skyddsglasögon

Synen är viktig och skador kan snabbt bli permanenta. Flygande partiklar, farliga vätskor och mycket annat kan vara risker i arbetet. Bra skyddsglasögon minimerar riskerna och gör det möjligt att utföra arbetet på ett säkert sätt. Gamla Jernboden säljer skyddsglasögon, svetsglasögon, visir och mycket mer. Allt för varje arbetsplats som har behov av ett bra ögonskydd till varje enskild medarbetare.

Hitta rätt ögonskydd

På en arbetsplats där det finns risk att utsättas för ögonskador ska det finnas ögonskydd, enligt Arbetsmiljöverkets direktiv. Börja med att identifiera vilka risker som finns för att veta vilken typ av glasögon som behövs: svetsmask, korgglasögon eller någon modell av skyddsglasögon? Skyddsglasögon behöver vara i en bra storlek och sitta ordentligt över ansiktet. Mät därför ansiktet för att hitta en storlek som passar.

Kontrasthöjande glas

Det finns skyddsglasögon som har gult glas, vilket kallas kontrasthöjande glas. Kontrasthöjande glas hjälper ögat att se konturer bättre i ljusa miljöer. Gul lins i glasögonen kan också vara användbart i lite skumma ljusmiljöer för att se bättre.

Skyddsglasögon från välkända tillverkare

Vi säljer produkter av högsta kvalitet från välkända tillverkare. Produkterna är framtagna för att skydda mot svetsloppor, farliga kemikalier och annat som kan finnas i arbetsmiljön. På produkterna finns angivet vilket “EN” som tillämpas, det vill säga svensk standard för ögonskydd. Skyddsglasögon ska dessutom vara bekväma att bära och kunna användas under långa arbetsdagar. Visir används på exempelvis hjälmar vid arbete med motorsåg.

Stort sortiment av skyddsglasögon

Skyddsglasögon ska vara bekväma att använda under långa arbetsdagar. Därför finns ett brett sortiment av produkter med olika modeller. Det är väldigt viktigt att rätt typ av skyddsglasögon används vid varje tillfälle. Ibland kan det finnas behov av korgglasögon för att garantera att det inte kommer in något från sidan. Andra gånger räcker det med enklare skyddsglasögon, som mer liknar solglasögon. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt i vår butik.

Gå till Ögonskydd i webshopen

Här kan du se utvalda lagerförda produkter. Kom in till oss och se hela vårt sortiment.

SKYDDSGLASÖGON EXELAR EL869

Skyddsglasögon med lins av polykarbonat med UV-filter (UV380), klar lins (1F) och grå lins (2-1.2). Skalmar med gummidetaljer och näsbrygga av gummi. Reptålig lins, imskyddsbehandlad.

Läs mer om produkten i webshopen


KORGGLASÖGON HONEYWELL LG

Korgglasögon med klar lins av polykarbonat. Utmärkt skydd mot kringflygande artiklar, grovt damm m.m. Extra mjuk krage och justerbart nackband.

Läs mer om produkten i webshopen


SVETSHJÄLM 3M SPEEDGLAS 100V INKL SVETSGLAS

Speedglas 100V är ett lättanvänt och bekvämt svetsvisir med enklare funktioner. Det automatiska svetsglaset har fem täthetsgrader i det mörka läget, DIN 8 till 12, och har tre känslighetslägen för att säkerställa pålitlig detektering av svetsbågen.

Läs mer om produkten i webshopen