Svetsning & Lödning

Alla tillbehör för att kunna arbeta med svetsning och lödning på ett säkert sätt

På Gamla Jernboden erbjuder vi en rad tillbehör för svetsning och lödning som hjälper dig att få jobbet gjort på rätt sätt. Vårt urval omfattar bland annat svetsmaskiner, kontrollutrustning samt tillbehör för både elsvetsning, gassvetsning och lödning.

Vad är skillnaden mellan svetsning och lödning?

Svetsning och lödning är metallbearbetningsprocesser som sammanfogar två eller flera metalldelar. Den största skillnaden mellan svetsning och lödning är hur metallerna sammanfogas. Vid svetsning används värme för att smälta metallerna och sedan dras de samman av en mekanisk kraft. Vid lödning används ett flytande lod för att fylla ut skarven mellan metallerna och sedan värms det upp tills lodet smälter och förenar metallerna med varandra.

Utrustning för alla svetsningsmetoder

Det finns många olika typer av svets- och lödprocesser, var och en med sina egna styrkor och svagheter. Några av de vanligaste svetsprocesserna är bågsvetsning, gasvolframbågssvetsning och gasmetallbågssvetsning. Oavsett vilken du väljer att arbeta med har vi alla verktyg och utrustning du kan tänkas behöva. Välkommen att utforska vårt utbud i webbshoppen, eller kom in till butiken så hjälper vi dig på plats. 

Se produkten i webshopen