Gamla Jernboden – en del av Nordsjö Idé & Design

Företaget Nordsjö grundades 1903 och har i mer än 100 år försett yrkesmålare och hemmafixare med kvalitativ inomhusfärg och utomhusfärg. År 1994 blir Nordsjö en del av AkzoNobel som är en av världens största färgtillverkare. Tillverkaren har en lång historia bakom sig med ett stort utbud av färger i alla kulörer.

Nordsjö Idé & Design logga

Återförsäljare av Nordsjö

Gamla Jernboden är stolt återförsäljare av Nordsjö och vi hjälper dig gärna att hitta rätt produkt till rätt tillfälle. Det finns färg som fungerar lika bra till moderna villor i stan som gamla trähus på landet på både in- och utsidan. Vi har produkter som kan användas både till offentliga ytor som skolor eller till att ge möbler ett nytt liv.

Ett brett utbud

Nordsjö har ett brett utbud av färg som är anpassat till olika material som exempelvis trä och betong i alla kulörer. De vänder sig till både privatpersoner och yrkesverksamma – upptäck kvalitetsfärg när den är som bäst.

Fyra träfasader målade i Nordsjö fasadfärg i rött, grått, gult och grönt

Mer om Nordsjö

Efter mer än 100 verksamma år lär sig ett företag mycket om färg och kulör. Nordsjö har hunnit bli både ISO 9001 och ISO 14001 certifierade och var den första färgtillverkaren i Europa som fick använda EU:s miljömärkning EU-blomman. De var också den första svenska företaget inom färg som fick använda Astma- och Allergiförbundets symbol på hela sitt sortiment i bindoplast.

Utvecklat egna produkter

Nordens första miljömärkta spackel lanserades av Nordsjö liksom den första vattenburna fönsterfärgen i Sverige. De har också hunnit med att lansera en app med namnet Visualizer som gör det möjligt att upptäcka hur en tänkt kulör skulle se ut på väggen, utan att behöva måla något alls. Nordsjö Idé & design är ett innovativt företag som ständigt kommer med nya produkter och lösningar och aktivt jobbar för att tillverka bättre produkter ur miljösynpunkt.         

 

Bild från färgbutiken, Gamla Jernboden  Utbudet av tapeter i färgbutiken hos Gamla Jernboden

 

Hur många liter färg till 12 kvm?

Dela 12 kvadratmeter med m2/l-siffran på färgburken. Kom ihåg att ta med antal styrkningar i bekräkningen. Är den totala ytan 12 kvm och behöver strykas 2 gånger tar du 24 / m2/l-siffran på färgburken.

Hur långt räcker 1 liter färg?

1 liter Nordsjö inomhusfärg räcker till 8-10 kvadratmeter.

Var kan jag köpa Nordsjö färg?

Gamla Jernboden är återförsäljare av Nordsjö färg. Hos oss får du rätt expertis när du ska måla om - både inomhus och utomhus.

Kan man måla med Provburk?

Ja. Kulören kommer upplevas olika beroende på ljus. Att se en färg på en skärm eller som ett prov varierar. Genom att måla med en provburk kan du se hur kulören ser ut i den miljö där den är tänkt.

Hur mycket färg behövs Nordsjö?

Räkna ut ytans storlek och multiplicera med antal strykningar. Dela värdet med m2/l-siffran på din färgburk. För inomhusfärg är täckningen oftast 8-10 kvm / liter färg.

Hur hitta rätt kulör?

För att välja rätt kulör och nyans till rummet behöver du uppleva kulören. Det är också viktigt att ta hänsyn till dagsljuset och hemmets ljuskällor. Vi rekommenderar att köpa en provburk och måla en del av väggen för att få en känsla för hur rummet kommer kännas och upplevas när det är färdigmålat.

Har Nordsjö kalkfärg?

Nej.

Kontakta oss

Kontakta våra färgsäljare för råd och inspiration

Helena    0457 - 38 18 01
helena.i@gamlajernboden.se

Perra   0457 - 38 18 14
perolof.m@gamlajernboden.se