Jotun färg

Det norska företaget Jotun grundades 1920 och är idag ett företag som är representerat i mer än 100 länder runt om i världen. Grundaren Odd Gleditsch arbetade på valfångsfartyg men upplevde att det fanns en efterfrågan på pigment och färdigblandad färg, därför bytte han helt karriär och startade en färgbutik – resten är historia som man brukar säga. Företaget har sedan starten 1920 vuxit och arbetar ständigt med att utveckla och förbättra sina produkter.

Jotun logga

Stor färgtillverkare

Jotun är en färgtillverkare som har 37 produktionsanläggningar i 21 olika länder. Företaget är känt för att göra en rad efterforskningar och mycket research innan de börjar tillverka nya färger, bland annat lägger de ned omfattande tid för att ta fram vad kunder för säsongen efterfrågar. För att kunna ta fram färg har de därför skapat Nordeuropas största forskningscenter inom färg. På forskningscentret arbetar labbtekniker och kulördesigners tätt samman för att skapa färger av högsta kvalitet. Fokus är på en perfekt kulör som håller hög kvalitet.

återförsäljare av Jotun färg

I vårt sortiment från Jotun finns både inomhusfärg och utomhusfärg. En av de mer populära serier de tillverkar är Jotun Lady som Jotun själv beskriver som deras vackraste väggfärg någonsin med ett exklusivt utseende vilken används inomhus. Utomhus väljer många att använda Jotun Demidekk vilken ger en känsla av nymålad fasad år efter år. Kombinera färger och kulörer för att få ett trivsamt hem både in- och utomhus.

Ett brett utbud

Både hemmafixare och proffs väljer att använda sig av Jotuns färger gång på gång. Färgerna är lätta att måla med och skapar en mycket bra täckande yta. Vi på Gamla Jernboden hjälper gärna till att hitta rätt färg till dina behov. Vi vill hjälpa dig att skapa ett lyckat projekt och ett vackert hem. Som återförsäljare av Jotun har vi stor kunskap om deras sortiment.

Inomhusfärg

 

Till Jotun Inomhusfärg


Utomhusfärg

 

Till Jotun Utomhusfärg


Kontakta oss

Kontakta våra färgsäljare för råd och inspiration

Helena    0457 - 38 18 01
helena.i@gamlajernboden.se

Perra   0457 - 38 18 14
perolof.m@gamlajernboden.se