Måleriverktyg

Bra måleriverktyg gör det roligare att måla om både inom- och utomhus. Det är värt pengarna att investera i en bra målarpensel eller en snedställd lackpensel till svåråtkomliga hörn. Hos Gamla Jernboden hittar du alla måleriverktyg som behövs till ditt projekt. Vi är den personliga detaljhandeln med det breda sortimentet.

Penselsortimentet

Anza logga          Embo logga

Penslar

Rätt pensel för uppdraget gör jobbet lättare och ger ett bättre slutresultat. Nedan listar vi några av de vanligaste målarpenslarna och förklarar vad de används till. Var alltid noga med att tvätta penseln ordentligt efter varje användning, penslar som vårdas på rätt sätt kan hålla hela livet ut.

Fasadpensel

Vid målning av fasad handlar det ofta om stora ytor. En fasadpensel är därför större än andra penslar både i bredd och tjocklek. Den ska klara av att få med sig mycket färg upp ur burken varje gång. Välj en pensel som passar in mellan eventuell lockläkt i bredd.

Lackpensel

Fönster, dörrar och andra snickeriarbeten kräver en lite finare typ av pensel. Lackpenslar finns att hitta både rak- och snedställda i alla storlekar. Välj storlek utifrån vad som ska målas. Små detaljer kräver mindre penslar än stora ytor som är helt plana.

Vinkelpensel

Ytor som är svåra att komma åt finns överallt – golv, tak, terrasser och alla andra ytor. En vinkelpensel gör det lätt att komma åt i alla skrymslen och vrår utan att du behöver kämpa för det.

Andra måleriverktyg

Det är inte bara penslar som används till måleriverktyg utan det finns en rad andra verktyg som kan komma till användning. Slipverktyg kan vara nödvändigt om en träyta behöver slipas ren från gammal färg innan det på nytt går att måla. Tapetseringsverktyg kan också användas om målning ska ske ovanpå en befintlig tapet för att få bort exempelvis lösa delar av tapeten.

Till Måleriverktyg i webshopen

Här kan du se utvalda lagerförda produkter. Kom in till oss och se hela vårt sortiment.

PLATINUM LACKPENSEL

Vill du ha ett suveränt resultat när du ska måla dörrar, möbler eller snickerier, välj Platinum Flat Lackpensel. Den väl sammansatta borsten säkrar att du får med dig ordentligt med färg och ger en särdeles fin målningsyta utan kladd.

 • Optimal borstsammansättning ger en särdeles fin målningsyta
 • Tar upp ordentligt med färg
 • Handtag med flera greppsmöjligheter för bekvämare jobb

 

Till produkten i webshopen


ELITE LACKPENSEL

Elite Flat Lackpensel är ett mycket gott val när du ska måla dörrar, möbler eller snickerier. Borsten tar upp bra med färg och lägger ifrån sig den i ett mycket jämnt färglager.

 • Lägger ifrån sig ett mycket jämnt färglager
 • Tar upp bra med färg
 • Bekvämt skaft som passar alla

 

Till produkten i webshopen


ELITE RUNDPENSEL

Elite Rundpensel är ett mycket gott val när du ska måla fönster, spröjs eller profiler. Den runda formen säkrar att toppen på penseln är i kontakt med ytan som ska målas oavsett profilering, och färgen läggs på jämnt.

 • Lägger ifrån sig ett mycket jämnt färglager
 • Rund form för målning av profiler
 • Bekvämt skaft med flera greppsmöjligheter

 

Till produkten i webshopen


ELITE LÅNG VINKELPENSEL

Elite Lång Vinkelpensel är perfekt för att få den lilla extra räckvidden till de flesta jobben, utomhus såväl som inomhus. Det unika handtaget är extra långt och vinkeln på penselhuvudet gör det lättare att se vid sparmålning och gör att man lättare kan komma åt i vinklar och vrån.

 • Den unika vinkeln på skaftet säkrar fri sikt vid sparmålning
 • Lägger ifrån sig ett mycket jämnt färglager
 • Det längre skaftet ger extra räckvidd
 • Integrerat spannstöd för pauserna

 

Till produkten i webshopen


Kontakta oss

Kontakta våra färgsäljare för råd och inspiration

Helena    0457 - 38 18 01
helena.i@gamlajernboden.se

Perra   0457 - 38 18 14
perolof.m@gamlajernboden.se