Hörselskydd

Hörseln är något som är viktigt att ta till vara på och skydda. Oönskad exponering för buller och höga ljud tar lång tid att återhämta sig från. I värsta fall kan permanenta skador uppstå. Lyckligtvis är det enkelt att skydda hörseln med hjälp av bra hörselskydd. Gamla Jernboden säljer hörselproppar, peltorkåpor och hörselskydd med bluetooth – det är bara för dig att välja vilket som passar dig bäst i arbetet.

Hur fungerar hörselskydd?

Ljud mäts i decibel, där högre decibel innebär högre ljud. Arbetsmiljöverket har tydliga riktlinjer vad gäller ljudnivå. Där regleras både den genomsnittliga ljudnivån och impulsljud som kommer. Hörselskydd är dämpande och bidrar till att minska ljud som kan skada hörseln. Alla hörselkåpor har olika mycket dämpning och lämpar sig för olika sorters bullriga miljöer. Det finns modeller av hörselkåpor som dämpar det farliga ljudet, men släpper in exempelvis samtal med arbetskamrater.

Att tänka på vid val av hörselskydd

Vid köp av hörselkåpor är det absolut viktigaste att tänka på passformen. Ta hänsyn till huvudform, skägg och hår som annars kan påverka effektiviteten på bra hörselkåpor. Det är också viktigt att utgå från vilken miljö som de faktiskt ska användas i. Tänk också på att byta ut skadade hörselskydd omgående. Finns det sprickor eller skador är det inte säkert att de kommer att göra sitt jobb.

Olika typer av hörselkåpor

Det finns flera modeller av hörselkåpor att välja mellan. Både modeller som enbart fungerar som dämpning och de med inbyggd bluetooth eller radio. Inbyggd mikrofon gör det möjligt att prata i telefon under tiden de används. Tänk på att om en skyddshjälm används samtidigt behövs anpassade hörselskydd som sitter bra. Är det en ständigt bullrig miljö som exempelvis en industri är det viktigt att använda kvalitativa produkter.

Öronproppar

Ett alternativ till olika hörselskydd är öronproppar. Det kan till exempel vara bra att ha engångsproppar, som enkelt delas ut till gäster som är på besök, eller vid andra tillfällen då det finns behov av enklare hörselskydd. Vi erbjuder olika öronproppar utifrån behov, som passar in på de flesta arbetsplatser.

Gå till Hörselskydd i webshopen

Här kan du se utvalda lagerförda produkter. Kom in till oss och se hela vårt sortiment.

HÖRSELKÅPA BLUETOOTH 3M PELTOR WS6 ALERT XPI APP

Hörselkåpa med hjässbygel. Utrustad med bullerreducerad mikrofon, Bluetooth MultiPoint teknik, FM-radio och medhörning. Bluetooth MultiPoint för att kunna ansluta en eller två enheter. Bluetooth-version 4.2. Hög bullerdämpning. Batteritid på upp till 78 timmar. 

Läs mer om produkten i webshopen


HÖRSELKÅPA 3M PELTOR X4 HJÄSSBYGEL

Hörselskydd för användning mot höga bullernivåer i ett brett spektrum av branscher. Kåpan har ett dämpvärde på 33dB och en smidig design. Hjässbygeln är elektriskt isolerad för tillförlitligt skydd. Tätningsring ger akustisk skydd, särskilt mot ljud som domineras av låga frekvenser. Mjuka, breda tätningsringar minskar trycket runt öronen och förbättrar komfort och slitstyrka.

Läs mer om produkten i webshopen


HÖRSELPROPP MED BYGEL 3M EAR CAPS

Erbjuder ett effektivt skydd mot buller under en hel arbetsdag. Den är också lämplig som engångsskydd för personer som t.ex. besöker en fabrik. Själva hörselproppen består av mjuk, absorberande skumplast. Den sitter behagligt i hörselgången och ger ett effektivt skydd.
Bygeln placeras bekvämt under hakan eller bakom nacken.

Läs mer om produkten i webshopen