Andningsskydd

Många miljöer kräver att andningsskydd används. Skadliga föroreningar, damm, rök och mycket annat. Det finns en rad modeller av skyddsmask att köpa för att garantera säkerheten under arbetet. Att veta vilket andningsskydd som lämpar sig för respektive uppdrag kan vara svårt. Gamla Jernboden har lång erfarenhet inom området och hjälper gärna till. Kom in till oss i butiken eller ring oss så leder vi dig rätt!

Välj rätt skyddsmask

I sortimentet säljer vi flera typer av skyddsmasker. Arbetsmiljöverket reglerar när och vilken typ av skyddsmask som krävs vid olika situationer. För att välja rätt skyddsmask behöver ni veta vilka risker som finns på arbetet. Utifrån riskerna kan du sedan välja om det ska vara en korttidsmask, andningsskydd med fläkt eller något annat. Nedan presenterar vi några modeller av skyddsmasker.

Halvmask

Halvmasken täcker halva ansiktet, munnen och näsan. Den finns i flera modeller med olika utbytbara filter beroende på vilken typ av miljö som de ska användas i.

Helmask

En helmask ramar in och täcker hela ansiktet. Sundströms helmask är ett populärt alternativ då den klarar av även de tuffaste av miljöer. Den har dessutom utbytbara filter för ett effektivt skydd varje dag.

Dammfiltermask

Dammfiltermasker är filter av halvmaskmodell som är passiva. De är framförallt avsedda att användas för engångsbruk.

Fläkt- eller tryckluftsmatade andningsskydd

De används när det finns behov av extra tillförsel av syre. Vid arbete i syrefattiga miljöer är andningsskydd med fläkt en riktigt bra lösning.

Bra passform på skyddsmask

Oberoende av vilken typ av skyddsmask som kommer att användas är passformen otroligt viktig. Det får inte komma in skadlig luft från sidorna och skyddsmasken ska vara skön att använda under långa arbetspass. Därför rekommenderar vi att ni provar skyddsmasken så snart som möjligt för att vara säkra på att den blir helt tät. Samtliga andningsskydd håller högsta kvalitet för att säkerställa att de inte släpper in farliga gaser eller dylikt.

Gå till Andningsskydd i webshopen

Här kan du se utvalda lagerförda produkter. Kom in till oss och se hela vårt sortiment.

HELMASK SUNDSTRÖM SR 200

Avsedd att användas när man behöver maximal säkerhet och god andningskomfort. Helmasken används med samma enkla filtersystem för filterskydd och tryckluftsanslutning som Sundströms halvmasker. Masken har två utandningsventiler för minimalt utandningsmotstånd, maskstomme i silikon, snabbinställbart bandställ i textil.

Läs mer om produkten i webshopen


HALVMASK SUNDSTRÖM SR 100

Halvmask av silikon med två utandningsventiler. Mycket lågt utandningsmotstånd. Ventillock med avskärmare skyddar utandningsmembranen mot damm och färgstoft. Justerbart resårbandställ. 

Läs mer om produkten i webshopen


FILTRERANDE HALVMASK 3M FFP 2 9322+ AURA MED VENTIL

Underhållsfri mask med utandningsventil mot damm och andra partiklar. 3-fälts konstruktion. Den är lätt, hygienisk och ger ett effektivt och komfortabelt skydd. Masken kan vikas ihop och har en extra mjuk innerdel som känns behaglig mot huden.

Läs mer om produkten i webshopen