Arbetsskor & skyddsskor

Det är viktigt att skyddsskor håller en hög standard för att fylla sitt syfte. Arbetsskor ska passa för den miljö som de används i. Att ha stålhätta på tårna eller en sula som skyddar vid spiktramp är viktigt för flera yrkesgrupper. Gamla Jernboden säljer arbetsskor från de flesta ledande tillverkarna i Norden med skor för alla tillfällen.

När ska skyddsskor användas?

Att använda skyddsskor på en arbetsplats är viktigt för att skydda fötterna. Arbetsmiljöverket har regleringar för vilken typ av arbetsskor som behövs och hur de ska användas. På exempelvis en byggarbetsplats ska alltid skor med spiktramp användas. Skyddsskor delas in i flera kategorier beroende på deras egenskaper och hur mycket belastning de klarar av.

Välja rätt arbetssko

Hur väljer du rätt arbetssko? Först och främst behöver du veta vilka risker som finns i arbetet. Att köra motorsåg eller riskera att tappa tunga pallar på fötterna ställer olika krav på skor. Utifrån riskerna går det att hitta den säkerhetsklass som är aktuell. På så sätt går det att utföra arbetet med säkerheten i fokus. Det finns skyddsskor för både herr och dam samt modeller som passar för både inomhus- och utomhusbruk. Att välja olika skor under sommar- och vintersäsongen bidrar också till en behaglig temperatur på fötterna året runt.

Sköna arbetsskor – Prova i butik

En annan viktig aspekt att tänka på är att det ska vara sköna arbetsskor. De behöver vara bekväma och sitta skönt på foten. Vi erbjuder både lätta och luftiga modeller eller stövlar som står emot regn och väta. För optimal passform rekommenderar vi att välja en inläggssula från The FOOTLAB, personligt utprovad och anpassad till dina behov.

Arbetsskor med stålhätta

I många yrken är det extra viktigt att skydda sina fötter från fallande föremål. Stålhätta fram på tårna eller över hela foten bidrar till en trygg arbetsmiljö. Arbetstofflor, sandaler eller rejäla arbetsskor med stålhätta bidrar samtidigt till komfort under långa dagar med mycket spring på hårda underlag.

Gå till Arbetsskor i webshopen

Sievi

Sievi är Nordeuropas största tillverkare av skydds- och arbetsskor. Sievi kännetecknas av hög kvalitet, god passform och utmärkt användarkomfort utan att pruta på säkerhet.

Läs mer


Jalas

JALAS® arbetsskor och yrkesskor håller högsta kvalitet med en funktionell design som skyddar fötter. Komfort och ergonomi förhindrar skador på kroppen.

Läs mer


Arbesko

Arbesko skyddar hårt arbetande fötter och i sitt sortiment har dom skyddsskor och arbetsskor för olika arbetsmiljöer och arbetsplatser inom gruvnäringen, tillverkningsindustrin, byggindustrin och servicebranschen.

Läs mer


Monitor

Monitor har sedan starten utvecklat sig sig till en stark spelare i hela Europa och har över hundra modeller i både kläder & skor i sin senaste kollektion.

Läs mer


Helly Hansen

Helly Hansen är ett Norskt bolag som har producerat kvalitétsprodukter i nästan 140 år.

Läs mer