Utomhusfärg

De vanligaste utomhusfärger som vi lagerför från Jotun listar vi här nedan.
Kontakta vår Färgbutik för mer inspiration och information.

Jotun Demidekk utomhusfärg

En välskött fasad skyddar huset från att väta tränger in samtidigt som det är ger ett helt annat helhetsintryck med ett nymålat hus. Utomhusfärg från Jotun har en väldigt lång hållbarhet och kommer att stå emot väder och vind under många år. Jotun utomhusfärg används av både proffs och hemmafixare som vill använda färg som håller högsta kvalitet.

Stort utbud från Jotun

Jotun har ett stort utbud av produkter som ska användas utomhus till fasad, terass, fönster och mycket mer. På Gamla Jernboden får du alltid personlig service och vi hjälper gärna till att tipsa och hitta produkter från Jotun som passar till ditt projekt. Färger och lasyr går att välja i många olika kulörer och utseende, allt från matt till blank. Nedan kommer ett urval av de produkter inom utomhusfärg som Jotun tillverkar.

Jotun Fasadfärg

Jotun Demidekk är den populära serien av utomhusprodukter från Jotun. Färgen har en unik teknik som Jotun har patent på och är självrengörande. Det innebär att ytan är smutsavvisande så exempelvis pollen inte fastnar men minskar också risken för att  alger och svartmögel ska börja växa. Till fasaden är därför Jotun Infinity ett bra val.

Jotun Terrasslasyr

Håll terrassen i toppskick med hjälp av Demidekk Terrasslasyr. Lasyren är framtagen specifikt för att användas till tryckimpregnerat trä och skapar ett skydd från fukt och att träet spricker. Det krävs endast en strykning med lasyren och har en underhållsintervall på tre år.

Jotun Fönster

Materialet runt fönster och dörrar blir väldigt utsatt för årets alla årstider. Demidekk Infinity Details passar att använda till hyvlat trä som runt fönster eller till staketet. 

Övriga produkter 

Från Jotun hittar du allt som krävs för att genomföra projekt utomhus. VISIR Oljegrunning Pigmentert till grundarbete av trä utomhus och JOTUN 3-i-1 Kraftvask och Mögeldesinfektion för tvätt av en fasad innan den målas om.

DEMIDEKK Infinity - vår bästa utomhusfärg

Vår allra bästa utomhusfärg någonsin. DEMIDEKK Infinity bygger på en ny, banbrytande och patentsökt teknologi. Våra egna tester i Skandinavien och externa tester i Florida visar att DEMIDEKK Infinity ger fasaden en helt överlägsen kulör- och glanshållbarhet som håller ditt hus vackert länge. 

Fasadfärgen är självrengörande, vilket betyder att den har en smutsavvisande yta som gör att smuts och pollen inte fäster på färgfilmen. Det gör även att risken för beväxning av svartmögel och alger minskar. När du målar huset med DEMIDEKK Infinity kan du vara säker på att huset håller sig vackert år efter år.​

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande
DEMIDEKK Infinity är miljömärkt med Svanen.
 
(* DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger)

 

                    Jotun Demidekk infinity självrengörane fasadfärg

 

______________________________________

 

DEMIDEKK ULTIMATE Täckfärg

Vi har byggt vidare på Jotuns dryga 40-åriga erfarenhet, som idag skyddar som idag skyddar hundratusentals hus runt om i Norden. DEMIDEKK Ultimate är baserad på AMA-teknologi – en unik kombination av alkydolja och akryl – vilket ger en suverän hållbarhet. Det förbättrade receptet gör färgen extra vattenfast. En fyllig men ändå mycket lättstruken konsistens gör det lättare att få rätt mängd färg på väggen. Tillsammans ger allt detta ett slutresultat med suverän glans och kulörhållbarhet och en yta som därmed är ännu mer motståndskraftig mot ytmögel. Ditt hus kommer helt enkelt att se nymålat ut längre än de flesta andra i grannskapet.

 • Mycket långa underhållsintervaller
 • Långvarig glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut länge
 • AMA teknologi® – extra skydd och lång hållbarhet
DEMIDEKK Ultimate täckfärg är miljömärkt med Svanen.

 

          

                    Jotun Demidekk Ultimate täckfärg

 

______________________________________

 

DEMIDEKK Terrasslasyr - vackra färger och lång hållbarhet

Lasyr speciellt utvecklad för tryckimpregnerat trä. Terrasslasyren ger ett effektivt skydd mot fukt och sprickbildningar, gråning och skadlig ljusnedbrytning. Den innehåller mögelförhindrande medel, som minskar risken för angrepp på ytskiktet. Rekommenderas för målning av altangolv, vindskydd, trädgårdsmöbler etc. Konsistensen gör den enkel att måla med, utan spill och stänk. DEMIDEKK Terrasslasyr är baserad på alkydolja, och är utvecklad för våra skandinaviska väderförhållanden. Den ger uteplatsen skydd och hållbar kulör (upp till 3 års underhållsintervall) med bara en strykning.

 • Extra skydd mot beväxning
 • Torkar snabbt
 • Motverkar sprickbildning
 • Lång hållbarhet med bara en strykning

 

                   

 

______________________________________

 

    

Kontakta oss

Kontakta våra färgsäljare för råd och inspiration

Helena    0457 - 38 18 01
helena.i@gamlajernboden.se

Perra   0457 - 38 18 14
perolof.m@gamlajernboden.se