Skyddshjälm

Att skydda huvudet är viktigt. På en byggarbetsplats kan en mutter som faller från hög höjd orsaka stor skada. Det är många arbetsmiljöer där det finns lag och krav på användning av skyddshjälm för både de som arbetar och besökare. Då behövs bra och rejäla huvudskydd som står emot när det verkligen behövs. Vi på Gamla Jernboden hjälper gärna till att rekommendera olika hjälmar vid behov.

Välj rätt skyddshjälm

Det är viktigt att använda en skyddshjälm som är lämpad för aktuell arbetsplats. Industrier, takarbeten och byggarbetsplatser är vanliga ställen där det används huvudskydd. Är det mycket klättring i arbetet ska det vara hakband, men vi erbjuder skyddshjälmar både med och utan. Hakbanden säkerställer att hjälmen sitter kvar för både användarens och förbipasserandes säkerhet.

Olika färger på huvudskydd

På många platser är det även viktigt att skyddshjälmen har en särskild färg. Färgen på hjälmen visar vilken roll personen har på arbetsplatsen. Det finns generella betydelser på färger som brukar tillämpas, men de kan skilja sig mellan olika arbetsplatser.

Storlek på huvudskydd

Storleken på en skyddshjälm är avgörande för hur bra hjälmen sitter på huvudet. Många hjälmar är flexibla och går att justera bak i nacken för en optimal passform. Produkterna i sortimentet är anpassade till det svenska klimatet och klarar därför även av att skydda huvudet vid riktigt kalla dagar utomhus. De är framtagna för att användas varje dag och klara av riktigt tuffa förhållanden. Bygghjälmar med visir kan användas för att också skydda ögonen. Det är bra när det finns risk för att flis och annat kan flyga.

Om skyddshjälmen skadas

Skulle skyddshjälmen utsättas för någon form av trauma eller om det finns en spricka ska den omedelbart kasseras. Hjälmen ska vara hel och inte ha varit med om något föremål som har landat på den från hög höjd. Allt för en bibehållen säkerhet under arbetet.

Gå till Huvudskydd i webshopen

 

Här kan du se utvalda lagerförda produkter. Kom in till oss och se hela vårt sortiment.

SKYDDSHJÄLM KASK PLASMA AQ

Hjälm utformad särskilt för professionella arbeten och vid räddning. Idealisk för trädklättring, skog, takarbete, sågverk, loggning, bygg- och räddningsklättring och liknande verksamheter. Väl ventilerad med 10 luftintag som ger effektiv kylning och ventilation.

Läs mer om produkten i webshopen


SKYDDSHJÄLM EXELAR EL801

Skyddshjälm för tak-, bygg- och industriarbete (EN397). Enkel storleksjustering med ratt på baksidan av hjälmen.Utrustad med fyrpunktshakband samt knäppning med snabbspänne.

Läs mer om produkten i webshopen


SKYDDSHJÄLM 3M SECUREFIT X5000V UVICATOR RATTJUSTERING

Skyddshjälm inspirerad av klätterhjälmar, utformad utan brätte för fri sikt uppåt. Säkert och bekvämt skydd för huvudet vid arbeten på hög höjd eller andra farliga industriella arbeten. Med ventilationshål för extra bra ventilation. Hjälminrede med patenterad Pressure Diffusion-teknologi som minskar trycket mot pannan. Hjälminrede med 6-punktsfäste möjliggör individuell anpassning av höjd och passform med vertikala justeringar i flera nivåer.

Läs mer om produkten i webshopen